Richard en Anoek

Geplaatst op

A life of sharing, caring. A love of endless giving together.

Een bruiloft waar naar toe geleefd wordt. Waar voorbereidingen getroffen worden en waar het dan op de dag zelf Genieten is, met een hoofdletter G. De dag-om-nooit-meer-te-vergeten van Richard & Anoek. Geniet je mee? 

De bruid gaat buiten even checken, waar ze elkaar het beste voor het eerst kunnen gaan ontmoeten.  In Renswouw kan dat gerust op je klompen en nog gekleed in je badjas. 

Terwijl Anoek haar jurk gaat aantrekken, rijd ik naar Richard. Daar staat hun vervoermiddel al helemaal klaar om ‘van stal’ gehaald te worden. 

Nadat ook Richard klaar is, ga ik voor de laatste details terug naar de bruid.  

Anoek heeft voor een armbandcorsage gekozen. Heel feestelijk maar vooral super praktisch. Ik houd er van!

Lieve woorden… een hele kaart vol. Zo leuk als anderen met je meeleven en aan je denken. 

Ja, ja, daar komt ‘ie aan. 

Als mensen praten met hun gezicht is het een feestje om dat vast te mogen leggen. 

Bij het Leersumse Veld was het prachtig met de herfstkleuren en de warme zonnestralen. Die warmte was wel nodig om een beetje op temperatuur te blijven. 

Catch the light. 

Dance into the light. 

In een natuurgebied lopen niet alleen wandelaars, maar ook heel nieuwsgierige koeien.

Samen lol hebben, elkaar begrijpen, aanvoelen wat de een bedoelt, verdrinken in elkaars ogen maar voor elkaar liefhebben. 

Na de reportage vertrokken we naar het bejaardenhuis waar de oma van Richard woont. Samen met haar, en beide (schoon) ouders heeft het bruidspaar daar geluncht. Zo kon oma toch dit mooie stel bewonderen.  Niet alleen oma maar ook andere bewoners van het bejaardenhuis konden geen genoeg krijgen om de achterkant van de jurk te zien, of nog even extra de armcorsage aan te raken. 

Na een dikke knuffel voor oma was het tijd om naar d’ Ouwe Stal te gaan. Voor mij de eerste keer dat ik daar kwam, maar wat gezellig om daar met je familie en vrienden samen te zijn en te genieten van elkaar en de lunch. 

Kinderen op je bruiloft zijn een cadeautje. Of in ieder geval voor de fotograaf 🙂 Mocht de auto niet meer starten en een extra duwtje in de rug nodig hebben, dan is er vast geoefend met duwkracht. 

Mannen en hun kracht is ook altijd een goede combi voor het maken van een “vliegende bruid”. 

Het gebeurt steeds vaker en ook dit bruidspaar had ervoor gekozen om het burgerlijk huwelijk eerder te laten plaatsvinden. Ze waren dus voor de wet al getrouwd. Vandaag werd God’s zegen gevraagd in de Koepelkerk van Renswoude. 

Een mooie, oude kerk. Maar dat gangpad is wat minder geschikt voor een weggeefmoment als dit. Het maakte het overigens niet minder bijzonder. 

Persoonlijk je trouwbelofte uitspreken maakt het speciaal. 

Knielen, de handen van de dominee om het hoofd van je tante en oom… daar blijf je niet voor in je bank zitten, maar kom je lekker dichtbij om dat allemaal zo goed mogelijk te volgen. 

Een belangrijke taak voor Linde. Zij mocht de ringen aangeven. Zo dapper in een volle kerk en dan naar voren komen. 

In de stijl van de trouwkaart en andere details van de dag was ook de taart gemaakt.

Sommige cadeautjes krijg je overhandigd. Voor andere cadeaus moet je samen in actie komen. 

’s Avonds was er feest.

Een dansje met oma voordat je dan toch echt moet gaan slapen. 

Tja, Richard: van je vrienden “moet je het maar hebben”.  

Tot slot nog een foto van de prachtige ringen.