Johan en Anne

Geplaatst op

If you want to get warm, you must stand near the fire. If you want to be wet, you must get into the water. If you want joy, power, peace, eternal life, you must get close to, or even into, the thing that has them.” – C.S. Lewis

De dag begon vroeg in de morgen. Maar toen ik bij de bruidegom aankwam, was hij al bijna helemaal klaar. Prachtige manchetknopen met een bijzondere herinnering aan opa.

En dan in de prachtige Ford op weg naar Anne.

Bij de bruid aangekomen was ze al in de jurk gehesen, maar… de knoopjes moesten nog dicht. Gelukkig waren dat er veel 🙂  De Volendamse kledij staat Anne (en Johan overigens ook) goed, maar voor vandaag een prachtige trouwjurk.

De sluier in en dan is ook Anne klaar voor haar “dag-om-niet-meer-te-vergeten”. 

First look.

Een goedemorgen van deze dames en we kunnen op weg naar de Kaapse Bossen.  

De terugweg naar het ouderlijk huis van de bruid kon via de korte route (lees: grindpad) of de lange route. Het werd… je raadt het al… de korte route. Gelukkig had ik niet net mijn auto gewassen toen ik in de stofwolken achter het bruidspaar aan reed. 

Na het applaus kreeg het bruidspaar een mooi lied te horen, terwijl bij de laatste noot de ballonnen in de lucht werden gelaten en het luchtruim kozen.

3 generaties vol bewondering voor hun “nieuwe” kleindochter, dochter en zus. Oma was jarig en een Lang zal zij leven, gevolgd door Hiep Hiep Hoera mocht natuurlijk niet ontbreken.

Nieuwsgierige dames, of is het alleen het luchtje van de sigaret?

Na de koffie op weg naar Wijk bij Duurstede met hier op de achtergrond Amerongen.

Terwijl de gasten uitstapten uit de bus, was er voor ons tijd rondom het Kasteel van Wijk om nog even foto’s te maken.

Iedereen, inclusief oma, blies een vrolijke welkomstnoot. 

Jammie… taart! 

Zo heerlijk als alles op 1 plek is; de high tea, de ceremonie, de taart & toast en tot slot het diner. En dan vooral deze locatie 🙂 

Van een bruiloft komt een bruiloft. Zou dit er eentje zijn? 

Stoere bink.

Dan gaat er getrouwd worden. 

Wat zou hij nu denken? Welk onderschrift vind jij bij deze foto passen?

Ringen aanschuiven… 

Tekenen kun je ook gerust samen op 1 stoel.

Dikke knuffel van moeders met alle gelukwensen.

Prachtige taart. Hier houd ik van!

Tijd voor gezellige familie-en vriendenfoto’s.

Bij Johan loopt de spanning op… 

Mooie woorden van opa. 

Ook de ouders van Johan en de ouders van Anne hadden liefdevolle woorden met mooie en dierbare herinneringen. 

… en tot slot de speech van een vriendin van Anne. Zelfs ik kon hier heerlijk om lachen; je kreeg gewoon beeld bij haar verhaal. (zal je de details maar besparen, maar zij hebben samen flink wat streken uitgehaald) 

Oké, toch iets met slakken, iets met portemonnee’s en ook nog iets over ‘doen alsof je geslapen hebt’. Wat is het bijzonder om met een vriendin de mooie momenten samen te beleven en zo op je jeugd terug te kunnen kijken!

Strop goed; op naar de kerk in Woudenberg.

Gods onmisbare zegen.

Het knapenkoor… (waar, zoals je ziet, een aantal dames deel van mogen uitmaken)   

Na de dienst was er feest in Leusden. Ook daar de nodige hilariteit. 

Tot slot. Enthousiast, lief, zorgzaam stel, ik wens jullie zachtheid om schoonheid te zien, ook als die verborgen is. Ik wens jullie hardheid om meningen en oordelen te weerstaan. Ik wens jullie draagkracht vanuit kwetsbaarheid. Ik wens dat jullie tot tranen toe bewogen wordt. Moge de meeste van geluk zijn. Ik wens jullie kleine momenten van verlegenheid waarmee jullie de schat in jezelf bloot geeft. Ik wens dat jullie veel moois ontdekken in anderen, en daarmee in jezelf. Ik wens jullie momenten, die eindeloos in zichzelf verloren gaan…